PENTINKULMAN PÄIVILLÄ KAUHUN PAIKKOJA 30.7.-7.8.2016

lähettänyt Laura Janisniemi 21.4.2016 klo 4.01

Kirjallisuus tekee pelkoa, kauhua ja muita elämän jännitteitä näkyviksi. Suosittu dekkarikirjallisuus perustuu tihennettyyn jännitykseen, mutta jännitteet kuuluvat myös ihmissuhdekuvauksiin ja erilaisten kulttuurien kohtaamiseen. Monenlaisia jännitteitä on niin ikään latautunut suomalaisten lukijoiden rakastamiin Väinö Linnan teoksiin, jotka kuvaavat muun muassa vuoden 1918 luokkaristiriitoja Pentinkulman yhteisössä.

Pentinkulman päivien teemana ovat tänä vuonna kauhun paikat kirjallisuudessa ja yhteiskunnassa. Millaisin keinoin jännitystä rakennetaan kirjallisuudessa? Miksi fiktiivinen kauhu kiehtoo ja säväyttää? Miten kirjallisuus käsittelee paikallisia jännitteitä ja kipukohtia, jotka saattavat siirtyä sukupolvelta toiselle? Miten järkyttävien maailmantapahtumien herättämä pelko ja kauhu heijastuvat ihmisten asenteissa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa?

Kauhistuttavaa teemaa käsitellään vakavasti mutta ei synkistellen. Puhujina kuullaan mm. Katarina Baeria, Tapani Baggea, Ville Hännistä, Lotta Nuotiota, Eero Ojasta ja Terhi Rannelaa. Puheenvuorojen ja paneelikeskustelujen lisäksi elämyksiä tuottavat teatteri- ja musiikkiesitykset, mm. Eppu Nuotion ja Jukka Nykäsen koskettava ajankohtaismusikaali Lintukoto lauantaina 6.8. 

Pentinkulman päivien ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 13.5. osoitteessa www.pentinkulmanpaivat.fi, ja ohjelmalehtinen tulee jakoon touko-kesäkuun vaihteessa. Suurin osa Pentinkulman päivien tilaisuuksista on maksuttomia. Maksullisiin voit ostaa lippuja 13.5. lähtien verkkokaupastamme www.kulttuurinkarkeen.fi.

- - -

Pentinkulman päivät -kirjallisuusfestivaali järjestetään Urjalassa eteläisellä Pirkanmaalla vuosittain, tänä vuonna jo 39. kerran. Tapahtuman juuret ovat Väinö Linnan lapsuuden ja nuoruuden maisemassa sekä hänen tuotannossaan, mutta ohjelmisto on vankasti kiinni nykypäivässä ja ajankohtaisissa tapahtumissa. Festivaalin järjestävät yhteistyössä Väinö Linnan seura ja Urjalan kunta.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Laura Jänisniemi
p. 050 371 7467
laura.janisniemi@urjala.fi

www.pentinkulmanpaivat.fi
Comments